Orta Doğu Teknik Üniversitesi Personeli

Türk Halk Müziği Korosu

Koromuz 01 Eylül 2004 tarihinde , Halk müziğimizin özgün ezgilerini tanıtmak; anonim ezgilerimizin asli karakterini korurken bünyesindeki çok seslilikten yararlanarak onları çağdaş bir anlayışla yorumlayıp, devamlılığını sağlamak amacıyla, Üniversite mensubu 13 arkadaşımızın biraraya gelmeleriyle kurulmuştur.

Koro 2004 yılında ODTÜ Yardımlaşma Sandığı üyelerine verdiği ilk konserinin ardından ODTÜ Ağaç Dikme Bayramı'nda ve 2005 Bahar Şenliğindeki konserleriyle üyelerine üye katarak büyüme safhasına girmiş olup.

2004-2005 Şef Özen GÜÇER,

2005-2006 Şef Onur KARAHALİL,

2006-2017 Şef Kenan ŞAHBUDAK,

2017-2018 Şef Ali ABACI, ile çalışmalarına devam etmiş olup

2018 yılından itibarenen Şef Mehmet GÜRBÜZ ile yolumuza devam ediyoruz. Kendisi ile daha uzun yıllar devam etmek arzusundayız.

Türkülerimiz de geleneklerimiz, göreneklerimiz, ağızlarımız var. Onlar, gelecek nesillere bıraktığımız kültürel mirasımızdır. Mozaiğimizdir. Nesilden nesile dilden dile dolaşan türkülerimiz bizi birbirimize bağlayan değerlerdendir. Koromuz bunun farkında olarak Türk Halk Müziğini yozlaştırıcı müzik türlerinin etkisinden koruma amacıyla sanat değeri olan halk müziği eserlerini sunmak ve icra etmenin bilincinde olarak çalışmaktadır. .

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Personeli Türk Halk Müziği Korosu olma gururunu taşıyoruz.

Koromuz gelecek için Türküleri, Türkü Dilinde Çağırmayı hedefleyerek çalışmalarını ve gösterilerini başarıyla sunmaya devam edecektir..